Apel de participare/ Publicatie de arta contemporana /Puncte Punct Puncte/Nr 19



Revista Puncte Punct Puncte invită artiştii vizuali să contribuie cu lucrări de artă: foto, video, animatii sau alte mijloace de experimentare, pentru a fi incluse in numarul 19 ce va fi prezentat in format DVD.

Spaţiul virtual vs spaţiul real. Modalităţi de expunere.

Propunerea revistei de artă contemporană PPP este aceea de a încerca să definească unele noţiuni uzuale ale artei contemporane. Spaţiul virtual în antiteză cu spaţiul real oferă o expunere şi o arhivare diferită a unei opere de artă păstrând totodată expresivitatea şi semnificaţia acesteia. Relaţia, conflictul sau „tolerarea” dintre cele două medii pot să fie folosite drept pretext pentru un experiment. Spaţiului virtual i se datorează în primul rând popularizarea şi vizionarea rapidă de multe ori prin intermediul unui simplu „click”a operei dar în acelaşi timp i se poate reproşa falsitatea sau inexistenţa real-palpabilă a lucrării. Spaţiul real este de cele mai multe ori „încorsetat” de timpul şi forma de expunere a acesteia, fiind forţaţi de a ajunge „faţă în faţă” cu opera.

Formatul revistei este unul „complice”spaţiului virtual ( DVD ) experimentul propus fiind acela de a trimite lucrări care nu pot să existe sub altă formă. Expunerea virtuală a lucrării (film, animaţie, fotografie sau orice alt experiment) trebuie să fie punctul de plecare pentru realizarea ei.

Aplicaţiile trebuie să conţină:

- Scurtă descriere a lucrării, tehnică, durata, anul realizării, datele de contact (doc sau pdf)

- 2-3 fotografii cu lucrarea propusă (jpg format);

- 1 video - format avi ( transfer sau DVD)

Propunerile trebuie trimise pana la: 1 decembrie 2010 la adresa de e-mail:

puncte_punct_puncte@yahoo.com